tiistai 22. helmikuuta 2011

Mutta tuo ihminen heijastaa Kristusta elämässään

Share
24. Esimerkiksi, mitäpä jos on häkki täynnä kanarialintuja. Ja häkki on tämän Tabernaakkelin kokoinen. Ja yksi pieni kanarianlintu lentää häkin seinälle ja sanoo: "Herrasmiehet, haluan kertoa teille jotain. Satun vain olemaan vähän korkeammalla teitä muita. Näettekö, olen--olen kanarianlintu, joka tietää kaiken ihmisestä. Oi, voin selittää sen kaiken. Olen nähnyt rouvan kävelevän talon lävitse; olen nähnyt lasten leikkivän. Tiedän kaiken siitä. No niin, kuunnelkaapa te kaikki minua."
Ja silloin kun se on vuodattamassa pienten aivojensa ajatuksia, Princetonin Yliopiston, yliopisto mies astuu esiin hiotun kielioppinsa kanssa. Ja hän alkaa keskustelemaan tuon pienen kanarialinnun kanssa käyttäen parhainta kielioppia, mitä vain voi, ja puhuu tälle kanarialinnulle. Voisin kuvitella pienen kaverin kääntävän päänsä sivuttain; se kuuntelisi yhdellä korvalla ja toisesta korvasta se tulisi ulos. Mutta se ei tiedä yhtään mitään siitä, mistä mies puhuu. Kuitenkin, se pystyy kuuntelemaan häntä, kuitenkin, se voi nähdä miehen, mutta mitä hänen tiedostaan on hyötyä? Ei mitään. Koska se ei tiedä, mistä tuo mies puhuu. Miksi? Koska sillä on kanarialinnun aivot. Sillä ei ole ihmisaivoja. Se vain ymmärtää sen, mitä kanarialinnut ymmärtää.

26. Ja sellainen on ihminenkin. En välitä, kuinka järkeviä te olette, mutta meillä on vieläkin kanarialinnun aivot, koska me olemme ainoastaan ihmisiä. Jumala tunnetaan Hengen ja Pyhä Hengen ilmestyksen kautta. Me emme koskaan pysty ymmärtämään Häntä järkemme kautta. Te voitte puhua ja pitää älyllisiä kokouksia, ja psykologiaa, niin paljon kuin haluatte, ja eivätkä ihmiset tule koskaan tuntemaan Jumalaa. He eivät voi.
Te voitte selittää ja kertoa, että ihmiset, jotka huutavat ja kääntävät toisen poskensa, ovat vain vanhanaikaisia. Mutta tuo ihminen heijastaa Kristusta elämässään, ihminen, joka on nöyrä. Ihminen, joka vaeltaa Jumalan kanssa, käyttäytyykin, kuten Jeesus.

28. Mutta, näettekö, pieni lintu ei voinut ymmärtää. Kuitenkin, se ajatteli, että se voisi ymmärtää. Koska sitä ei ole tehty sillä tavalla; sen älykkyttä ei voida verrata tämän fiksun oppilaan älykkyyteen. Ja eikä myöskään meidän älykkyyttämme voida koskaan verrata Jumalaan. Kuinka meidän ääretöntä mieltä voidaan koskaan verrata äärettömään itse--tai meidän äärelliseen mieleemme, Jumalan äärettömän mielen kanssa? Tuo Jumalan ääretön mieli on niin kaukana ihmisen älykkyydestä, kuin vain voi olla.
Ainoa keino, miten tuo lintu tulee koskaan tietämään, mistä tuo mies puhuu, on luovuttamalla itsensä, ja vastaanottaen sen, ja tehden mitä tahansa tuo mies haluaa sen tekevän.

Images Of Christ - 59-0525 - William Branham

Ei kommentteja: