torstai 19. marraskuuta 2009

Hän oli sen kaiken täyttymys

Share
84. Niin kuin mone teistä, miehistä, naisista, jotka olette minun ikäisiä; meillä tapasi olla, ympäri maata, paljon kiinalaisia pesuloita. Kun kiinalaiset ensin tulivat maahan, he tulivat länsirannikolta, liikkuen itäänpäin, tullen itäisestä maasta, liikkuen tähän suuntaan. Ja kun he tulivat tänne, he olivat ihmisiä, jotka eivät tienneet meidän kieltämme tai meidän tapojamme, mutta he olivat hyviä pyykinpesijöitä. Ja he eivät osanneet kirjoittaa kuittiakaan, jotta te olisitte saaneet oikeat pyykit takaisin.
Mutta, eräs kiinalainen, hän hankki itselleen kasan pieniä paperinpalasia, joissa ei ollut mitään kirjoitettuna. Niinpä, kun te tulitte tuomaan pyykkejänne, hän otti tämän paperinpalasen ja repi sen tietyllä tavalla; ja ojensi sinulle yhden palan, ja hän itse piti toisen palasen. Ja, no niin, se on vähän parempi, kuin se, mitä meillä on tänään, koska kun te tulitte takaisin vaatimaan sitä, mikä oli teidän, niin noiden kahden palasen täytyi sopia yhteen. Te ette voineet väärentää sitä, jos teidän olisi pitänyt. Ei ole mitään keinoa siihen. Te voitte kopioida kirjaimia, mutta te ette voi väärentää tuota repeämää. Sen täytyy sopia tarkalleen tuon toisen palan kanssa. Niinpä, te voitte lunastaa teidän likaiset vaatteenne, jotka te toitte sisään, koska se sopi yhteen sen lipun kanssa, joka oli jätetty sisään.

85. Ja kun Jumala, profeettojen kautta, ja lain alla, tuomitsi meidät syntiin; ja laissa ei ole armoa, se vain kertoo teille, että te olette syntinen. Mutta kun Jeesus tuli näyttämölle, Hän oli täyttymys, Hän oli sen kaiken täyttymys, mitä Jumala oli luvannut. Hän oli täydellinen, identtinen kuva lupauksesta. Sen vuoksi, kaikki Vanhan Testamentin lupaukset täyttyi Jeesuksessa Kristuksessa. Se ei voinut täyttyä Mooseksessa, se ei voinut täyttyä yhdessäkään profeetassa, se täyttyi Mestariteoksessa. Se sopi yhteen kaiken sen kanssa, jonka Se sanoi Sen olevan.
Niinpä tulee Seurakunnan sopia yhteen sen kaiken kanssa, mitä Jumala on luvannut. Sen täytyy olla palanen, joka on lyöty Siitä irti. Niinpä jos alkuperäinen on Sana, niin tulee ne osat, jotka on otettu Siitä, olemaan Sana, sopimaan yhteen Sen kanssa.

86. Sen vuoksi, tämä kiinalainen, te voitte vaatia... Missä laki tuomitsee teidät ja sanoi, että te olette likaisia, ja te olitte syyllisiä, ja se pystyi laittamaan teidät vankilaan. Mutta kun Hän tuli, Hän oli tuo Yhteensopiva palanen siihen, joka pystyi ottamaan teidät ulos sieltä; ja tuomaan teidät takaisin, ollaksenne täydellinen lippu, lunastus, jonka Jumala oli luvannut siellä Eedenin puutarhassa. "Sinun Siemenesi on polkeva rikki käärmeen pään. Mutta, Hänen kantapäänsä on polkeva rikki--polkeva rikki sen pään."


The Masterpiece - 64-0705 - William Branham

Ei kommentteja: